Skrevet av Emne: GROTTEVERN PÅ DAGSORDEN I EU-PARLAMENTET.  (Lest 2270 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget Anders

  • Fullt medlem
  • Fullt medlem
  • *
  • Innlegg: 198
GROTTEVERN PÅ DAGSORDEN I EU-PARLAMENTET.
« p: 25.10.2008 13:34 »
Den Europeiske Grottevernkommisjonen har klart å få grottevern på dagsordenen i EU-parlamentet. Frem til 4. desember vil det ligge ute en erklæring (kalt "WD 66") om grottevern i parlamentet som parlamentsmedlemmene kan undertegne. Hvis flertallet av medlemmene underskriver vil erklæringen bli vedtatt og gå videre til EU-kommisjonen. Vedtaksdelen i erklæringen er som følger (oversatt av undertegnede fra de offentlige danske og svenske versjonene):
 
Europaparlamentet,
...
1.  Europaparlamentet oppfordrer Kommisjonen til å sette beskyttelsen av kulturarven, jfr. EF-traktatens artikkel 151, ut i livet med hensyn på karstlandskap og huler som naturområder og kultursteder med henblikk på å sikre at det innarbeides foranstaltninger til fremme av dette i all EUs politikk;
2.  Europaparlamentet mener at foranstaltningene for utvikling av de aktuelle områder må omfatte:
  a) En systematisk undersøkelse av huler og deres omgivelser og deres miljømessige og arkeologiske arv
  b) Opprettelsen av et rettslig rammeverk for å sikre deres beskyttelse og foranstaltninger for å se til at nye bygninger og industriaktiviteter er forenelige med den miljømessige og arkeologiske arv i nærområdet
  c) Oppmuntre til å bevare grotter for å sikre at de blir undersøkt av spesialister som speleologer, geo(morfo)loger, arkeologer, biologer, klimatologer etc.
  d) Økonomisk støtte til prosjekter, bevaring og restaurering;
3.  Europaparlamentet oppfordrer medlemslandene til i samarbeid med Kommisjonen å fremme beskyttelsen og bevaringen av huler og deres arkeologiske arv;
4.  Europaparlamentet pålegger sin formann å sende denne erklæring med underskrivernes navn til medlemslandenes regjeringer og regionale og lokale myndigheter.

11. og 12. november vil Den Europeiske Grottevernkommisjonen ha en stand foran plenumssalen i EU-parlamentet der de vil informere om erklæringen, betydningen av grottevern m.v. 11. november vil det også være en pressekonferanse. Kontaktperson for dette er Christiane_Grebe@qmx.de.
 
Alle som har venner i EU-land bør oppfordre dem til å påvirke sine Eu-parlamentarikere (se oversikt over EU-parlamentarikere) om å skrive under erklæringen. Oppfordre gjerne til å skrive et brev eller ta en direkte telefon, dette har vanligvis større virkning enn en epost, her er et brevforslag på hhv. fransk og engelsk.

Se også kampanjeteksten fra Den Europeiske Grotteverkommisjonen.

Edit: Emnet er gjort prioritert. Moderator

« Siste redigering: 01.11.2008 22:37 av Rolf »

Utlogget Anders

  • Fullt medlem
  • Fullt medlem
  • *
  • Innlegg: 198
ERKLÆRINGEN BLE DESSVERRE IKKE VEDTATT
« Svar #1 p: 15.12.2008 20:46 »
Det lyktes dessverre ikke å få vedtatt erklæringen. Bare 140 parlamentsmedlemmer skrev under og det trengtes 393 for å at erklæringen skulle gå videre til EU-kommisjonen. For mer detaljerte resultater, planer for videre arbeid m.v. se: http://cavedeclaration.eu/news.php.